Reseptit


Huom! Avattu tempepaketti säilyy jääkaapissa viikon ellei kolmekin muovipussiin sujautettuna. Tulevia aterioita varten tempeä voi myös pakastaa.

Helpot ohjeet:
Leikkaa tempe kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi (runsas puoli senttiä) ja friteeraa öljyssä, kunnes pinta saa ruskeaa väriä. Kuutioita voi syödä siltään, vaikkapa soijakastikeessa dipattuna.

Jos aikaa riittää, tempeä kannattaa marinoida kastikkeessa ennen paistamista tai salaattiin lisäämistä.

165 g tempeä
1 rkl öljyä
1 tl omenaviinietikkaa
vajaa 1 rkl soijakastiketta
ripaus chilijauhetta

Sekoita marinadi pienessä kulhossa ja lisää kuutioitu tempe. Marinoi vähintään puoli tuntia, mutta kernaasti vaikkapa yön yli jääkaapissa (kääntele paloja välillä).

Toinen marinadi:
2 rkl Felix-piparjuuritahnaa, 1 tl omenaviinietikkaa, 1/2 dl oliiviöljyä, rouhittua mustapippuria, hyppysellinen Provencen yrttejä.