TEMPEMUSAKA kuudelle hengelle

Tempemusakan kaveriksi sopii valkosipulileipä.


2 isoa tai 3 keskikokoista munakoisoa
öljyä, suolaa

2 isoa sipulia ja 2 valkosipulin kynttä
500 g herne-lupiini-kauratempeä
2 isoa tomaatti ja 1 paprika
suolaa, pippuria
 

Kastikkeeksi joko:

1 kananmuna, 1 luonnonjugurtti ja 150 g raastettua juustoa (ja mausteita)

TAI:

4 dl kaurakermaa ja puoli rasiaa Tofutti-tuore"juustoa" (ja mausteita)

  1. Viipaloi munakoisot sentin siivuiksi. Voitele uunipelti öljyllä ja levitä siivut sen päälle, ripota viipaleille vähän suolaa ja öljyä. Kypsennä puolikypsiksi 200-asteisessa uunissa.
  2. Pilko sipulit. Paista ne paistinpannulla ja lisää tempekuutiot, pilkotut tomaatit ja paprika, sekä hieman suolaa ja pippuria. Kypsennä hämmentäen matalalla lämmöllä.
  3. Voitele uunivuoka ja siirrä puolikypsät munakoisoviipalet sen pohjalle. Levitä päälle tempe-tomaatti-paprikaseos. Sekoita haluamasi juustokastike ja kaada päällimmäiseksi. Paista uunissa (200 C) noin puoli tuntia eli kunnes pinta on vähän ruskettunut.