HERNETEMPE-CURRY

Reseptistä valmistuu curryä 2 annosta. Tarjoa esimerkiksi pastan, speltin tai jasmiiniriisin kanssa.

1 pkt (165 g) herne- tai härkäpaputempeä
2 rkl rypsiöljyä
noin 1/3 tl suolaa

2 pientä sipulia
2 pientä porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 rkl rypsiöljyä
1 tl curryjauhetta
0,5 tl jauhettua korianteria
noin 1/4 tl jauhettua mustapippuria
1 dl hamppu- tai kaurakermaa 

Hamppukerma:
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
0,6 dl vettä
0,4 dl rypsiöljyä
vajaa 0,25 tl suolaa

1. Valmista hamppukerma: mittaa siemenet ja vesi esimerkiksi mukiin, ja anna pehmitä puoli tuntia, jos mahdollista. Lisää sitten öljy ja hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää suola.

2. Viipaloi hernetempe pituussuunnassa runsas puoli senttiä leveiksi paloiksi ja pilko sitten suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Huomaa, että jos tempepalat ovat liian paksuja, ne eivät paistu sisältä kunnolla.

3. Lisää öljy paistinpannulle ja odota, että se kuumenee. Paista tempeä viitisen minuuttia, molemmin puolin. Lisää joukkoon suola. Siirrä tempe sivuun odottamaan myöhempää vaihetta.

4. Pilko sipulit ja valkosipuli. Halkaise porkkanat, siivuta ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pilko myös paprika.

5. Lisää pannulle öljy, sipuli, valkosipuli, curry, korianteri ja mustapippuri. Paista keskilämmöllä hetken aikaa. Lisää sitten porkkanat, paista hetki ja lisää vielä paprikan palat. Paista hetki ja lisää hamppu- tai kaurakerma sekä tempe. Anna kiehahtaa.

Hernetempecurry Palkuainen - Lammi

Kuva: Jere Nieminen, Resepti: Päivi Mattila