HERNETEMPEKEITTO

300 g hernetempeä
2 pientä porkkanaa (tai 1 iso)
1 sipuli
valkosipulinkynsiä maun mukaan
öljyä
8-10 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
yrttejä, kuten meiramia, timjamia

  1. Paloittele tempe ja porkkanat pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.
  2. Kuullota sipuleita ja porkkanaa hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio, anna kiehahtaa ja lisää tempe.
  3. Tempen voi muusata kauhalla 10 minuutin keittämisen jälkeen, jolloin herneet ovat jälleen irtonaisessa muodossa.
  4. Keittoaika on 20-40 minuuttia, lisää lopuksi yrttejä.

Voit tehdä myös sosekeiton. Silloin vettä tarvitaan vähemmän, esim. 6 dl. Puolen tunnin keittämisen jälkeen soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää lautaselle keiton päälle (paahdettuja) auringonkukansiemeniä.

hernetempekeitto