TEMPE-BOLOGNESE

Esivalmistelut 20 min + 90 min kypsentäminen

6 herkkusientä
3 vartta varsiselleriä tai kesäkurpitsaa
2 pientä kuorittua porkkanaa
5 valkosipulin kynttä kuorittuna
3 keskikokoista kuorittua sipulia
öljyä kuullottamiseen
3/4 dl punaviinietikkaa
2 rkl siirappia
400 g tomaattimurskaa
8 dl tomaattimehua
400 g Palkuaisen hernetempeä muruina
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

  1. Soseuta herkkusienet, varsiselleri, porkkanat ja valkosipuli monitoimikoneella tai  hienonna veitsellä.
  2. Hienonna sipuli veitsellä. (Soseuttaminen tekee sipulista kitkerää.)
  3. Kuullota kaikki vihannekset kattilassa, kunnes saavat väriä.
  4. Lisää etikka, siirappi, tomaattimurska ja -mehu sekä mustapippuri. Tomaattimehun voi korvata laittamalla ruokaan enemmän tomaattimurskaa, jolloin kastike kannattaa keittää kannen alla.
  5. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 1 tunti tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
  6. Lisää hernetempe murustettuna kastikkeesen ja keitä vielä puoli tuntia.
  7. Mausta suolalla ja viimeistele tuoreella basilikalla.

Teme-bolognese Palkuainen - Lammi

Kuva ja resepti: Perttu Jokinen