TEMPE-HUMMUS

Esivalmistelut 10 min + haudutus 10 min

1 dl öljyä kuullottamiseen
1/2 tl juustokuminaa
3 rkl seesaminsiemeniä (tai tahinia)
1 rkl maapähkinävoita
2 kynttä valkosipulia
300 g hernetempeä paloiteltuna
1½ - 2 dl öljyä (oliiviöljy sopii tähän)
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl suolaa
hyppysellinen sokeria

  1. Kuullota 5 minuuttia öljyssä juustokuminaa, seesaminsiemeniä, maapähkinävoita ja valkosipulia.
  2. Lisää tempe ja loppu öljy, hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunanmehu, suola ja sokeri. Soseuta sileäksi tahnaksi teho- tai sauvasekoittimella.
  4. Tarjoa tuoreen maalaisleivän kanssa. Levite on heti valmis, mutta paranee tekeytyessään yön yli.

Hernetempehummus Palkuainen - Lammi

Kuva ja resepti: Perttu Jokinen