TEMPE-VIININLEHTIKÄÄRYLEET

noin 30 kpl pari minuuttia ryöpättyjä viininlehtiä
300 g hernetempeä pieninä kuutioina
1 1/2 isoa sipulia pieninä kuutioina
4 isohkoa valkosipulin kynttä pieninä kuutioina
1,5 dl keitettyä täysjyväriisiä
1 l kasvislientä
1 tl Provencen yrttejä
maustamiseen tuoreita yrttejä, esim. kirveliä ja timjamia
4-5 rkl rypsiöljyä

  1. Kuullottele sekoitellen paistinpannulla öljyssä tempeä, sipuleita ja riisiä miedolla lämmöllä.
  2. Lisää puolet kasvisliemestä ja Provencen yrtit.
  3. Anna täytteen muhia miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes se saostuu puuromaiseksi.
  4. Mausta tuoreilla yrteillä.
  5. Taputtele viininlehdet kuiviksi.
  6. Pane täytettä lehdille ja rullaa kääryleiksi.
  7. Lado kääryleet voideltuun vuokaan ja paista 250-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
  8. Valele kääryleitä paistamisen aikana lopulla kasvisliemellä.

Kotipihan viininlehdet sopivat hyvin. Voi kokeilla myös alkukesän lehmuksenlehdillä.

Tempe-viininlehtikaaryleet - Palkuainen Lammi