TEMPECURRY

Esivalmistelut 30 min + kypsentäminen 60 min

1/2 tl korianterin siemeniä
1 rkl Madras currytahnaa
6 limenlehteä
1 tähtianis
1 tl sitruunaruohoa hienonnettuna
1 pieni chilipalko hienonnettuna
2 keskikokoista porkkanaa ohuina siivuina
2 isohkoa sipulia hienonnettuna
1 fenkoli siivuina
2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
6 tuoretta kypsää tomaattia kannat poistettuna kuutioina
2 tl palmusokeria (hunajaa, ruokosokeria..)
400 g / 1 prk kookoskermaa
öljyä paistamiseen
400 g / 1½ pkt Palkuaisen hernetempeä paloina
suolaa

  1. Laita noin ½ dl öljyä kattilaan ja lisää korianterinsiemenet, currytahna, limenlehdet, tähtianis, sitruunaruoho ja chili. Freesaa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  2. Lisää porkkanat, sipuli, fenkoli, inkivääri ja valkosipuli ja kuullota mausteseoksessa, lisää tarvittaessa öljyä.
  3. Lisää tomaatit, sokeri ja kookoskerma. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kastike on redusoitunut noin puoleen.
  4. Mausta suolalla.
  5. Paista tempepalat pannulla öljyssä kullanruskeiksi ja lisää ne kastikkeeseen.
  6. Kastike on valmis tarjottavaksi.

Tempecurry Palkuainen - Lammi

Kuva ja resepti: Perttu Jokinen