TEMPESALAATTI

Esivalmistelut 10 min + salaatin tekeytyminen 60 min

1/2 dl öljyä
1/4 dl vaaleasiirappia tai juoksevaa hunajaa
1/4 dl etikkaa
1/2 tl suolaa
300 g Palkuaisen hernetempeä pieninä kuutioina
3 tomaattia siivuina
1 keskikokoinen punasipuli ohuina renkaina
1/2 kesäkurpitsa raasteena

  1. Sekoita öljystä, siirapista, etikasta ja suolasta salaatille kastike.
  2. Sekoita kastike, hernetempe, tomaatit, sipulit ja kesäkurpitsaraaste sekaisin.
  3. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin verran.
  4. Lisää halutessasi tarjoiluvaiheessa salaattiin ruohosipulia, persiljaa, krutonkeja ja erilaisia salaatinlehtiä.

Tempesalaatti Palkuainen  - Lammi
Kuva ja resepti: Perttu Jokinen