Lupiinitempe on täynnä proteiinia

Lupiinitempe on hernetempen aromikkaampi serkku. Lupiinitempessä on enemmän proteiinia kuin vaikkapa grillimakkarassa tai tofussa, joten siitä tehdyt ruoat ovat erittäin täyttäviä.

Lupiinitempen kumppaniksi sopivat idän mausteet, joissa on poweria: muista chili, inkivääri, curry, pippurit, garam masala sekä soijakastike. Grillimausteseoskin on oivallinen.

Herkullisimmillaan lupiinitempe on paistettuna. Paistettaessa lupiinitempe kannattaa paloitella ohuiksi, runsaan puolen sentin siivuiksi tai pieniksi kuutioiksi, jotta se maustuu kauttaaltaan. Jos lupiinin maku tuntuu aluksi voimakkaalta, sen maku taittuu, kun ruokaan lisää kaura-, kookos- tai hamppukermaa.

Lupiinitempe soveltuu esimerkiksi wokkeihin, kastikkeisiin, salaatteihin,
suolaisiin piirakoihin ja kasvispihvitaikinaan.