LUPIINITEMPE-KESÄKURPITSAPATA

300 g lupiinitempeä
2 rkl soijakastiketta
noin 1 dl mantelijauhetta tai vehnäjauhoa tms.
1 kesäkurpitsa
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

  1. Leikkaa tempe ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet soijakastikkeella, jauhota osalla mantelijauhoista ja paista öljyssä.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin viipaleiksi, ripottele molemmin puolin suolaa ja mustapippuria. Paista öljyssä. Valmis ateria jo näinkin.


Pataruoka:

yrttejä, esim. kirveliä tai oreganoa
1 dl kermaa tai kaurakermaa
1 dl ranskankermaa tai kaura fraichea

  1. Lado paistetut tempe- ja kesäkurpitsaviipaleet kerroksittain pataan. Laita kerrosten väliin kirveliä tai muuta yrttiä.
  2. Kiehauta paistinpannulla kermat ja loput mantelijauheet, sekoita puulastalla koko ajan pohjaa myöten. Kaada pataan.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Lupiinitempe-kesäkurpitsapata Palkuainen - Lammi