MEREINEN TEMPE

Tarjoa esimerkiksi perunamuusin tai uuniperunoiden sekä hapankaalin
kanssa. Kastikkeeksi sopii miedosti sokeroitu (soija)jukurtti.

150—300 g lupiinitempeä
1 arkki noria tai 1 rkl merilevää
puolikas kasvisliemikuutio tai suolaa ja lipstikkaa
ripaus kuivattua tilliä

leivitykseen:
korppu- tai grahamjauhoja (graham tarttuu paremmin)
suolaa ja mustapippuria

  1. Revi merilevä. Kiehauta vesi ja mausta se levällä, kasvisliemikuutiolla ja tillillä.
  2. Pilko tempe ohuiksi puikoiksi ja lisää kuumaan veteen. Sammuta levy. Jätä maustumaan mieluiten pariksi tunniksi tai työpäivän yli.
  3. Sekoita leivityksen aineet keskenään laakeassa kipossa. Maista, onko suolaa ja pippuria tarpeeksi. Pyörittele puikot jauho-mausteseoksessa.
  4. Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi, kääntele välillä. Jos uunissa on muutakin, voit kypsentää 200 asteessa puolisen tuntia, sivele öljyllä ennen paistamista.

 Mereinen tempe Palkuainen - Lammi