PARSAKAALI-TEMPEPAISTOS

Kauniin paistoksen seurana voi tarjota leipää ja salaattia.

150-300 g lupiinitempeä
2-3 rkl rypsiöljyä
1 tl garam masalaa
2 cm tuoretta tai 0,5 tl jauhettua inkivääriä
hippunen chilijauhetta

300 g parsakaalia
n. 0,5 dl vettä
0,25 tl suolaa

6 kuivattua aprikoosia tai 1-2 kotimaista päärynää
2 avomaankurkkua

  1. Liota aprikooseja 4-6 tuntia reilussa vesimäärässä. Leikkele pieniksi palasiksi. Käytä liotusvesi muussa ruoanlaitossa tai juo se. Pilko kurkku palasiksi. (Jos käytät päärynää, pese hyvin ja pilko.)
  2. Raasta inkivääri. Pilko parsakaali peukalonpään kokoisiksi paloiksi, pilko myös sen varsi. Suikaloi tempe ohuiksi, runsas puoli senttiä paksuiksi suikaleiksi.
  3. Odota, että öljy kuumenee paistinpannulla. Lisää garam masala, inkivääri ja chili, sekoita nopeasti keskenään. Lisää tempesuikaleet ja paista vajaa viisi minuuttia. Käännä viipaleet, kun pinta on mukavan rapea. Nosta tempet sivuun pois pannulta. Pilko tempeviipaleet kolmeen osaan.
  4. Siirrä parsakaali pannulle, pyöräytä hetki öljyssä ja lisää tarvittava määrä vettä. Kypsytä miedolla lämmöllä kannen alla, viitisen minuuttia. Yhdistä tempe ja parsakaali, lisää suolaa.
  5. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit ja kurkku. Paistos on hyvää lämpimänä ja kylmänä: jos nälkä antaa myöten, anna maustua tunnin ajan ennen ruokailua.

Parsakaali-tempepaistos Palkuainen - Lammi