Chili con tempe

20 annosta, annoskoko noin 200 grammaa

Valmistus padassa tai kattilassa 90min

70 g                     rypsiöljy
125 g                   sipulikuutio, pakaste
10 g                     valkosipuli, valmis murska tai kuutio
600 g                   juuressuikale, pakaste
5 g                       paprikajauhe

Valmista ruoka padassa tai kattilassa liedellä. Kuullota sipuleita, juuressuikaleita sekä paprikajauhetta öljyssä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

1800 g                vesi
600 g                   tomaattimurska

Lisää vesi ja tomaattimurska. Hauduta 20 minuuttia niin, että juurekset ovat lähes kypsiä.

1000 g                Palkuaisen hernetempe
400 g                  kidneypapu, keitetty
400 g                  valkoinenpapu, keitetty
30 g                     suola
3 g                       mustapippuri
5 g                       chilijauhe
2 g                       oregano, kuivattu
2 g                       timjami, kuivattu

Paloittele tempelevy noin 1 cm x 1 cm paloiksi. Valuta pavut hyvin ja huuhtele tarvittaessa. Lisää tempe ja pavut. Lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta noin puoli tuntia.

Tarjoillaan täysjyväriisin kanssa (keitettynä noin 120 g/hlö)

Kastikkeen annoshinta noin 0,50 €

Ruoka sopii vegaaneille.

Hahmotelma energiaravintoaineiden jakaumasta: