Tempekiusaus

noin 20 annosta, annoskoko noin 300 grammaa

Valmistus yhditelmäuunissa höyrypaistolla, noin 90 min

3000 g                perunasuikale, kypsä
400 g                   sipulikuutio, pakaste
700 g                   suikalejuures, pakaste
280 g                   juustoraaste
12 g                     provence yrttiseos (tai timjami, rosmariini, oregano, basilika)
3 g                       rakuuna, kuivattu
1 g                       mustapippuri
500 g                   paprikasuikale tai -kuutio, pakaste
1200 g                Palkuaisen hernetempe

Valuta ja huuhtele tarvittaessa perunasuikaleet. Sekoita peruna- ja juuressuikaleet, sipuli sekä juustoraaste keskenään. Lisää yrtit ja pippuri seoksen joukkoon. Leikkaa tempe pituussuunnassa suikaleiksi. Laita puolet peruna-juuresseoksesta 1/1-65 GN-vuokaan. Lado tempe ja paprika päällee. Lisää loput peruna-juuresseoksesta.

250 g                   vesi
750 g                   kasvisrasvakerma, 15 %
50 g                     kasvisliemijauhe, vähäsuolainen
20 g                     ohratärkkelys
10 g                     suola
5 g                       paprikajauhe

Sekoita nesteet ja mausteet keskenään. Kaada neste kaiken päälle. Paista höyrypaistolla 140 asteessa, 40 prosenttisessa höyryssä 45-60 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa peitä vuoka pellillä.

Annoshinta noin 0,80€

Ruoka sopii lakto-vegetaristeille. Sisältää maitoa.

Hahmotelma energiaravintoaineiden jakaumasta: