Tempepannu

noin 20 annosta, annoskoko noin 280 grammaa

valmistus yhdistelmä uunissa, noin 90 min

2400 g                perunakuutio, raaka
1100 g                porkkanakuutio, raaka
420 g                   sipulikuutio, pakaste
130 g                   rypsiöljy
4 g                       rakuuna, kuivattu
2 g                       timjami, kuivattu
2 g                       rosmariini, kuivattu
4 g                       basilika, kuivattu
1 g                       oregano, kuivattu
15 g                     suola

Laita peruna- ja porkkanakuutiot 1/1-65 GN -pakkiin. Pyörittele öljy, suola ja yrtit sekaan. Paista yhdistelmäuunissa 120 asteessa, 20 prosenttisessa höyryssä, 40 minuuttia välillä käännellen.

530 g                   sienikuutio esim herkkusieni, pakaste
500 g                   hapankaali
1200 g                Palkuaisen hernetempe
6 g                       paprikajauhe
15 g                     suola
3 g                       mustapippuri
120 g                   margariini 60 %

Leikkaa tempe noin 1,5 cm x 1,5 cm kuutioiksi. Lisää loput aineet pakkiin ja kääntele. Laita margariini nokareina kaiken päälle. Paista yhdistemäuunissa 120 asteessa, 10 prosenttisessa höyryssä, 20 minuuttia.

Aterian voi tarjoilla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

Annoshinta noin 0,85 €.

Ruoka sopii lakto-vegetaristeille.
Soveltuvuus vegaanille: margariinin voi korvata rypsiöljyvalmisteella

Hahmotelma energiaravintoaineiden jakaumasta: