Tempepastakastike

noin 20 annosta, annoskoko noin 200 g

Valmistus padassa tai kattilassa liedellä sekä yhdistelmäuunissa 90 min.

40 g                     rypsiöljy
80 g                     vehnäjauho
300 g                   sipulikuutio, pakaste
10 g                     valkosipuli
300 g                   suikalejuures

Kuumenna öljy ja lisää siihen jauhot. Lisää sipulit ja juurekset ja pyörittele seoksessa muutama minuutti.

1200 g                tomaattimurska
900 g                   vesi
4 g                       timjami
4 g                       rosmariini
30 g                     kasvisliemijauhe, vähäsuolainen

Lisää tomaattimurska, ves,i yrtit ja liemijauhe. Anna hautuanoin puoli tuntia niin, että juurekset ovat kypsiä. Soseuta.

480 g                   paprikakuutio, pakaste
1200 g                tempe
320 g                   sienikuutio esim. herkkusienikuutio
18 g                     suola
30 g                     rypsiöljy

Kuutio tempe noin 1 cm x 1 cm x 1cm paloiksi. Laita paprika, tempe sekä sienet GN-pakkiin. Pyörittele öljyssä ja suolassa. Paahda 160 asteisessa uunissa 10 min.

260 g                   juustoraaste
3 g                       mustapippuri

Lisää juusto ja pippuri kastikkeeseen. Lisää paprika-tempe-sieniseos. Anna hautua vielä 10 min.

Tarjoillaan täysjyvä pastan kanssa (120 g/hlö).

Kastikkeen annoshinta noin 0,60€.

Ruoka sopii lakto-vegetaristeille.
Soveltuvuus vegaaneille: Jätä juustoraaste pois ruoasta. Juustoraasteen voi tarjota erikseen.

Hahmotelma energiaravintoaineiden jakaumasta: